Bambupintaisia erikoiskalusteita näyttävään kaarihalliin

Markkinointitoimisto Hasan & Partnersin uusi upea tilakokonaisuus rakentui Helsingin Vallillaan, alun perin 40-luvulla valmistuneeseen Ole Gripenbergin Volvolle suunnittelemaan kaarihalliin. 

 

 

Suunnittelijoina mittavassa projektissa toimivat arkkitehti Jyrki Yläoutinen ja sisustusarkkitehdit Eva Kober ja Tiina Tenho sekä muotoilija Jenni Ketola suunnittelutoimisto Workspacesta. Pääsuunnittelusta vastasi arkkitehtitoimisto SARC.

Uusi tila osoitteessa Sturenkatu 21 kokoaa suuren markkinointitoimiston kaikki eri toiminnot ja yksiköt samaan osoitteeseen, jossa yhteistyö niin työntekijöiden kuin asiakkaidenkin välillä on mutkatonta.

“Haluttiin luoda yhteisöllinen, erottuva ja vetovoimainen kohtauspaikka henkilöstölle, yhteistyökumppaneille ja asiakkaille”, kommentoi arkkitehti Jyrki Yläoutinen monipuolista tilakokonaisuutta.

Sisustussuunnittelun projektipäällikkö Eva Kober kertoo, että sisustuksen suunnittelussa pyrittiin siihen, että sisustus ja kalusteet mukautuisivat tilan upeaan arkkitehtuuriin ja korostavat sitä. Useat kohteen erikois- ja mittatilauskalusteista valmistettiin Adin tehtaalla Salossa.
 

Komea vastaanottotiski palvelee monessa tarpeessa
 

Roineentieltä sisään astuttaessa saapujan ottaa vastaan näyttävä, yli seitsemänmetrinen tiski, joka kiertyy kulman taakse ohjaten kohti kahvilaa. Se on aulan ja siitä avautuvan tapahtumatorin toimintojen sydän, joka palvelee sekä asiakkaita että työntekijöitä kaikissa asioissa.

Tiskille mahtuu useita eri toimintoja. Neuvonnassa pysähdytään pikaisesti ja sivummalle kulmaan voi istahtaa toviksi odottamaan. Matalalla tiskin osalla päivän lehdet ja tarjoilut on helposti nähtävillä ja saatavilla. Keittiö sijaitsee välittömässä läheisyydessä, joten iltatoiminnassa tiski muuntuu helposti tarjoilutilaksi.

 

Aulaan valmistettiin punainen kiinteä penkki, joka kätkee sisäänsä patterit. Irralliset, verhoillut pyöreät istuintyynyt antavat ilmettä yksinkertaiselle kalusteelle ja ne on helppo pitää puhtaana.

 


Tiski on verhoiltu bambuviilulla ja sen etusivua korostaa tyylikäs rimoitus. Taso on vaaleaa Corian-komposiittimateriaalia, ja kokonaisuuden kruunaa upotettu valaistus.

Bambuviilu toistuu muissakin tilakokonaisuuden kalusteissa. “Perinteisempien puumateriaalien rinnalle haluttiin ottaa käyttöön poikkeuksellisempi bambu, jonka kauniin lämmin sävy sopii tähän ympäristöön”, Eva kommentoi valintaa. Ekologinen bambu luo mielenkiintoisen, elävän pinnan viiluna.

Tilan valaistus koki suuren muutoksen. “Valaistuksen suhteen tehtiin iso suunnittelutyö”, Eva kertoo. “Riippuvalaisimet poistettiin ja ne korvattiin samoja pisteitä hyödyntäen alas suunnatuilla valaisimilla. Näyttävää kattoa korostettiin sitä maalaavalla epäsuoralla valolla. Yksityiskohtia korostava kohdevalaistus on tällaisessa tilassa haastava toteuttaa. Sijoittamalla valonlähteitä kiintokalusteisiin voitiin korostaa niiden yksityiskohtia ja tuoda lisävaloa eri toimintapisteille, kuten esimerkiksi vaatesäilytykseen.”
 

Erikoisia ja tavallisempia mittatilauskalusteita
 

Ison hallirakennuksen mittasuhteet mahdollistavat suuret erikoiskalusteet.

 

Yksi aulasta avautuvan suuren hallin kiintopiste on pyöreä istuinkaluste, jonka keskelle on sijoitettu puu. Kahdesta osasta valmistettuun monitoimikalusteeseen on sijoitettu latauspisteet. Kaluste toimii kohtauspaikkana, tilanjakajana, ja siltä on hyvä seurata tapahtumatorin tapahtumia, kuten vaikkapa lanseeraustilaisuuksia.

”Suuret tilat antavat meillekin mahdollisuuden päästä työskentelemään mitä erilaisimpien kalusteiden parissa”, kertoo projektissa mukana ollut Adin projektimyyntipäällikkö Netta Avikainen. Erikoisten kalusteiden toteutusratkaisuja haetaan ja testataan yhdessä tehtaan ammattilaisten ja suunnittelijoiden kanssa. 

 


Naulakko- ja säilytyskalusteet taas ovat tutumpia työstettäviä, ja niitä valmistettiin myös tähän kohteeseen. Naulakoita koristaa kauniisti muotoiltu peili, joka liikkuu vapaasti kiskoilla. Lukollisiin lokerokaappeihin sijoitettiin myös latausmahdollisuus. Aulasta tuttu bambuviilu jatkuu tässä tilassa lokerokaapin tasossa.

 


Hasan & Partnersin suureen toimistokokonaisuuteen mahtuu monenlaisia tiloja, ja tässä asiakasworkshoptilassa on yksi kolmesta valmistamastamme kahvipistekalusteesta.

Mustat kaapistot saivat rinnalleen mattapintaiset nanolaminaattitasot. Jääkaappi sijoitettiin seinään syvennykseen, ja toinen, huoneen oven ulkopuolella sijaitseva syvennys hyödynnettiin rakentamalla siihen lisää säilytystilaa. Myös näihin kalusteisiin toteutettiin upotettu valaistus, joka antaa sopivasti lisävaloa tummalla pinnalla työskentelyyn.

 

 

Muutamat wc-tilat saivat myös kalusteet Adilta. Tässä kalusteessa
materiaalina on käytetty kauniisti kuvioitua Corian-komposiittimateriaalia.
Kylpyhuoneiden suunnittelu Arkkitehtitoimisto SARC.

 

Lisää kuvia tästä upeasta kokonaisuudesta löydät kohdegalleriastamme klikkaamalla tästä.

 

Miten voisimme auttaa Sinua?

Asiantuntijaverkostomme suunnittelusta tuotannon kautta toimitukseen saakka on käytössänne. Ota rohkeasti yhteyttä niin suunnitellaan sinun tarpeitasi palvelevat tilat ja kalusteet.

Ota yhteyttä