Hotelli uudistui paikallisten voimin Salossa

Salon Original Sokos Hotel Rikala koki alkuvuodesta muutoksen: muun muassa sen kaikki 64 hotellihuonetta saivat uuden kalustuksen paikallisilta tekijöiltä.

 

Hotelli sijaitsee historiallisella paikalla Salon torin tuntumassa. Samalla paikalla on ollut kauppa- ja krouvitoimintaa jo satoja vuosia.

“Sitä historiaa haluttiin tuoda hotellin sisustuksessa esiin”, kertoo hotellihuoneiden sisustamisesta vastannut sisustussuunnittelija Niina Ahonen Stailia Designista. “Aulaan sijoitettiin suuri kuva Rikalan alueen muinaiskaivauksista. Jatkoimme teemaa taiteen muodossa: hotellihuoneiden taideteokset toistavat kaivauksissa löydettyjä kuvioita.”

 


 

Projektissa oli myös vahva tahto käyttää mahdollisimman paljon paikallista osaamista tuotteiden ja palvelujen osalta. Näin ollen salolainen Adi sopi kalustetoimittajaksi oikein hyvin.

Hotellia lähellä sijaitsevassa Adin tehtaassa valmistettiin hotellihuoneisiin uusia sängynpäätyjä, työ- ja yöpöytiä, laskutasoja ja vaatekaapistoja.

“Aivan kaikkea ei uusittu, mutta valtaosa kalusteista päivitettiin tähän päivään ja kaikki huoneet yhtenäistettiin ilmeiltään”, Niina kertoo. Uudet huoneet ovat sävyiltään rauhoittavan pehmeitä. “Tällä kertaa tyylillisesti haimme tummempaa ja hämyisempää tunnelmaa. Päädyttiin käyttämään selvästi tummempia värejä jotta oikea tunnelma saavutettiin.”

Niinan mukaan oman haasteensa kalusteiden suunnitteluun toi se, että jokainen huone on hieman erilainen mitoiltaan ja kalustekokoonpano vaihtelee huoneesta huoneeseen. Kalustuksen avulla voitiin myös ajanmukaistaa palvelutasoa, ja tuoda minibaarit huoneisiin: “Minibaareille toteutettiin paikka vaatekaapin sisälle. Osaan huoneista se asennettiin jo, ja lopuissa huoneissa minibaarille on paikkavaraus, jos ne tahdotaan myöhemmin asentaa.” 

Lopputuloksena onkin viihtyisät modernit huoneet, joista löytyy harkittuja yksitysikohtia ja toimintoja.

 

Hotellihuoneissa kalusteet voivat joutua kovallekin kulutukselle käytön ja puhdistuksen myötä. “Kalusteiden pintoihin valittiinkin kestäviä materiaaleja tummissa väreissä”, Niina kertoo. 


Kalusteiden valmistamisen lisäksi Adi toimitti huoneisiin myös Notin Manta-nojatuolit. “Jokaisessa huoneessa ei ole varsinaista työpöytää, joten halusin löytää sellaisen nojatuolin, jossa voi rentoutua, mutta jossa voi myös työskennellä mukavasti”, Niina perustelee tuolin valintaa. Korkeaselkäinen, ryhdikäs Manta sopiikin tähän tarkoitukseen loistavasti.

 


Notin ryhdikäs Manta-tuoli toimii vaikka väliaikaisena työspisteenä varsinaisen työskentelytason puuttuessa.

 

Katso lisää kuvia Hotelli Rikalasta tästä tai tutustu Notin Manta-sarjaan.
 

Miten voisimme auttaa Sinua?

Asiantuntijaverkostomme suunnittelusta tuotannon kautta toimitukseen saakka on käytössänne. Ota rohkeasti yhteyttä niin suunnitellaan sinun tarpeitasi palvelevat tilat ja kalusteet.

Ota yhteyttä