Isoista tiloista pienempiin onnistuneesti / LähiTapiola Pirkanmaa

LähiTapiola Pirkanmaa koki tilauudistuksen alkuvuodesta 2020. Yritys muutti uusiin tiloihin, jotka saneerattiin täysin vastaamaan LähiTapiolan tilailmettä.

 

Kuten LähiTapiola Varsinais-Suomen tilauudistuksessa, myös tässä projektissa suunnittelusta vastasi sisustusarkkitehtuuritoimisto Oy Karja & KO Ab. Erikoisuutena juuri tässä projektissa oli asiakkaan toivomus käyttää erityisesti pirkanmaalaisia kalustetoimittajia ja yhteistyökumppaneita. Adi Kalusteet sai toimittaa mukaan myös hieman varsinaissuomalaista osaamista.

Haastetta lähtötilanteeseen toi uusien tilojen koko: uudessa monitilatoimistossa tulisi olemaan jopa puolet vähemmän neliöitä kuin edellisessä toimistossa. Tilankäyttö ja toiminnot suunniteltiin aivan uusiksi ja omien työhuoneiden sijaan työntekijät tulisivat käyttämään avotyötiloja ja muita yhteistiloja.

 

Uudet tilat jakautuvat useaan kerrokseen:

ensimmäisessä kerroksessa on asiakastapaamistilat. Toisessa ja kolmannessa kerroksessa työtilat. Luentotila ja yhteinen taukotila sijoittuvat neljännen kerroksen työtilojen yhteyteen. Sosiaali- ja varastotilat on sijoitettu kellarikerrokseen.

 


 

LähiTapiola Pirkanmaan asiakastapaamistiloihin valmistettiin erikoispöytiä nanopinnoitteella Adin tehtaalla Salossa. Samat pöydät löytyvät useasta muusta LähiTapiolan toimipisteestä mm. Turusta.

 

 

LähiTapiola Pirkanmaan talousjohtaja Tomi Saarinen on uusiin tiloihin erittäin tyytyväinen:

”Muutimme saneerattuihin tiloihin toukokuun alussa. Vaikka käytössä olevan tilan väheneminen epäilytti aluksi monia, niin epäilykset on osoittautuneet aiheettomiksi ja tilat toimiviksi”, Tomi kertoo. ”Kaikki ovat olleet todella tyytyväisiä. En ole tainnut kuulla yhtään negatiivista palautetta, vaikka ennen muuttoa tilojen riittävyys huoletti useita tilassa työskenteleviä - päinvastoin: on tullut positiivista palautetta ja kokonaisuutta on kehuttu”.

 

 

Pieniin työskentelyhuoneisiin toimitettiin Enean Lottus Note-tuoleja sekä Klöberin Connex2 -työtuoleja.

 

 

Uudessa monitilatoimistossa suuri osa työtiloista on avotyötilaa. Omista työhuoneista monitilatoimistoon siirryttäessä myös työtavat ja työkulttuuri kokee muutoksen. ”Uusia toimintoja tiloihin ovat esimerkiksi hiljaiset tilat ja puhelinkopit. Ne on otettu hyvin käyttöön.”

Avoimessa työtilassa työskentely on miellyttävää onnistuneen akustiikkasuunnittelun ansiosta. ”Työpöytiin asennetut SilentPro-seinäkkeet on toimineet todella hyvin työtilassa. Seinäkkeet ovat laadukkaita ja vaikuttavat tehokkaasti akustiikkaan”, Tomi kertoo.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun viime vuonna julkaistua SilentProta on asennettu näin suurena massana työskentelytiloihin. Niiden avulla voidaan vaikuttaa voimakkaasti haittaäänien kantautumiseen ja häiritsevään meluun. Näin viihtyvyydestä ja työhyvinvoinnista ei tarvitse tinkiä avoimissa toimistotiloissakaan.

 

 

Adi Kalusteiden SilentPro-seinäkkeet auttavat luomaan avotyötilasta miellyttävän tilan työskentelyä varten minimoimalla häiritsevän melun.

 

 

Onnistunut tilasaneeraus tekee työpaikasta sekä toimivan että viihtyisän: ”Kokonaisuutena näistä tiloista huokuu laadukkuus. Ilme on hyvin tyylikäs ja viimeistelty, mutta myös rauhallinen ja kodikas”, Tomi summaa.

 

 

Luentotilaan sijoitettiin Jacce Karjan suunnittelema liikuteltava, korkeussäädettävä luentopöytämalli, joka valmistettiin Adin tehtaalla. Pöytä on todettu toimivaksi muissakin LähiTapiolan kohteissa.

 

 

Katso kaikki kohdekuvat TÄSTÄ tai lue lisää SilentPro-seinäkkeestä.

 

 

Miten voisimme auttaa Sinua?

Asiantuntijaverkostomme suunnittelusta tuotannon kautta toimitukseen saakka on käytössänne. Ota rohkeasti yhteyttä niin suunnitellaan sinun tarpeitasi palvelevat tilat ja kalusteet.

Ota yhteyttä