Tammipintaiset kalusteet tuovat lämpöä Finnfundin uuteen toimistoon

Keväällä 2019 designstudio Franz Design toteutti suuren suunnitteluprojektin, kun kehitysrahoittajayhtiö Finnfund muutti Helsingin keskustasta Ruoholahteen 1750 m² tiloihin. Adi oli mukana projektissa erikoiskalusteiden toteuttajana: Asiakasaulaan valmistettiin vaatesäilytystiloja sekä kahvipiste, neuvottelutiloihin senkkejä ja av-kalusteita.

 

Aulatilassa yhdistyvät suomalainen muotokieli ja raikkaat sisustuksen väripilkut.

 

Suunnittelun lähtökohdat tulivat asiakkaan työympäristöstä: Finnfund on kehitysrahoittaja, joka sijoittaa kehitysmaissa vastuullisiin ja kannattaviin yrityksiin. Ympäri maailmaa toimiva Finnfund halusi toimitiloihinsa myös tuulahduksia Suomen ulkopuolelta.
 
Franz Designin sisustusarkkitehti Anni Kunnas kertoo, että yritys toimii paljon muun muassa Afrikassa, josta Suomeen saadaan myös usein asiakkaita vieraaksi. Niinpä sieltä haluttiin tuoda myös eloisia värejä virkistämään tilojen ilmettä. Ne sovitettiin yhteen suomalaisten huonekalujen kanssa. ”Asiakkaan toiveena oli sopiva sekoitus kotimaisuutta ja ulkomaita. Sisustuksessa suomalaisuus näkyy muotokielessä ja maailma tulee toimistoon värien muodossa.”

 

Tammi luo lämpöä sisustukseen esimerkiksi näissä mittojen mukaan valmistetuissa senkeissä sekä av-kalusteessa.

 

”Uusien tilojen tunnelmaan toivottiin lisää lämpöä verrattuna aiempien tilojen sisustukseen”, Anni kertoo. ”Asiakkaalla oli entuudestaan puisia kalusteita, tammisia ja koivuisia, joita haluttiin hyödyntää uuden tilan sisustuksessa. Päätimme siis käyttää tammea myös tilaan hankittavissa uusissa kalusteissa. Tammi pehmentää tunnelmaa mukavasti, ja puun käyttö toisaalta tuo sitä suomalaisuutta kokonaisuuteen.”

 

Iso kiintokaluste kokoaa monta toimintoa yhteen ja jaottelee tilaa eri käyttötarkoituksiin. Suuri, kuorittu koivutukki toimii pöytänä ja pienenä vastaanottotiskinä.

 

Aulatilan kookkaaseen kiintokalusteeseen saatiin yhdistettyä monta toimintoa. 

Suunnitteluvaiheessa siihen haettiin muun muassa erilaisia liukuoviratkaisuja: ”Tavallisestihan liukuovet nousevat lattiapinnasta ylöspäin ja oven liikettä tukee kisko lattiassa. Tässä kalusteessa haluttiin kuitenkin pitää yhtenäinen sokkelipinta koko kalusteen leveydellä, jotta ilme olisi siisti. Tämä tarkoitti kuitenkin sitä, että liukuovi ei siis jatkuisi lattiaan saakka, eikä oviin tulisi alakiskoa lainkaan. Etsimme tähän ratkaisua tovin, mutta lopulta löysimme juuri sen mitä tarvitsimme.” 

Kalusteen toiseen päähän valmistettiin hyllykkö esitteitä varten. Esitekuutiot voi kuitenkin ottaa pois, mikäli hyllyjä halutaan käyttää muuhunkin ja tarvitaan lisää tilaa.

 

Esitteet tulevat hyvin esille tässä hyllyssä. Kuutioita voi siirtää, ja tarvittaessa ne voi ottaa hyllystä kokonaan pois.

 

Pienen vastaanottotiskin virkaa aulatilassa toimittaa suuri koivutukki, joka on mielenkiintoinen lisä sisustukseen. Aulaan ei haluttu suurta vastaanottotiskiä, vaan toivottiin sellaista kalustetta, joka toimii muussakin tarkoituksessa. Tukille voi laskea tietokoneen ryhmiä vastaanotettaessa tai sitä voi käyttää esimerkiksi seisomapöytänä pienten tehtävien hoitamiseen.

 

Parhaat ratkaisut kalustevalmistajan kokemuksella

 

Adin työsuunnittelijana projektissa toimi Sari Heikkilä, joka osaltaan huolehti Franz Designin suunnitelmien toteutumista: ”Leveän liukuovikaapiston suunnitelmia piti hioa tilan olosuhteiden mukaan. Paikalla, johon kaapisto sijoittui, oli seinässä sähköliittymiä, jotka oli tarkoitus ottaa käyttöön. Niiden sijainti vaikutti kaapiston rungon toteutukseen ja hyllyjen sijoittumiseen”, Sari kertoo kaappikokonaisuuden toteuttamisesta. Pienilläkin yksityiskohdilla voi toisinaan olla valmistuksen kannalta suuri merkitys.

“Myös metalliseen vaatesäilytyskalusteeseen haimme toteutusratkaisuja, jotka mahdollistavat kalusteen pelkistetyn ilmeen. Haluttiin mahdollisimman karsittu ratkaisu ilman ylimääräisiä kiinnikkeitä ja osia.”

 

Vaatesäilytyskalusteen linjakkuus ja vähäeleisyys tasapainottaa sen suurta kokoa.

 

”Tämän projektin erikoisin toimittamamme erikoikaluste oli kyllä tuo näyttävä koivutukki. Näitä ei aivan kuukausittain tule vastaan tehtaalla”, Sari nauraa.
 
Lopputulokseen ovat tyytyväisiä niin tilan käyttäjät, kuin suunnittelijakin: ”Projekti eteni vaivattomasti kaikkien osallisten – asiakkaan, suunnittelijoiden, tavarantoimittajien - kesken. Adilta saimme hyvin tukea ja neuvoa kiintokalusteiden valmistusteknisissä asioissa, mikä sujuvoitti suunnitteluprosessia”, Anni lisää.

 

 

Katso lisää kuvia tästä kohteesta referensseistämme.
 

Miten voisimme auttaa Sinua?

Asiantuntijaverkostomme suunnittelusta tuotannon kautta toimitukseen saakka on käytössänne. Ota rohkeasti yhteyttä niin suunnitellaan sinun tarpeitasi palvelevat tilat ja kalusteet.

Ota yhteyttä