Kokeman kolme kohdetta

Kokeman sisustusarkkitehdin Sabina Dontcheffin ja Adin yhteistyö on kestänyt jo kymmenisen vuotta. Tuossa ajassa yhteistyökohteita on kertynyt kosolti, ja vuonna 2018 Sabina suunnitteli Adille myös tuotteita. Tällöin Sabinan Ramka-sarja otettiin Adille tuotantoon.

 

                                                      

Kokema Designin Sabina Dontcheffin ja Adin yhteistyö on kestänyt pitkään. Sabina on muun muassa suunnitellut Adin Ramka-sarjan.

 

Ramka-sarjan seinäkettä Sabina sijoitti yhteen viime vuoden suunnittelukohteistaan, ohjelmistoyhtiö Vainun tiloihin Eteläesplanadille: ”Tässä kohteena oli vanha rakennus. Se antaa aina omat haasteensa suunnitteluun. Uuden ja vanhan yhdistäminen vaatii erityistä huomiota, jotta kokonaisuudesta tulee toimiva”, Sabina kertoo.  

 

Ramka-seinäke kätkee sisäänsä kaapelit ja johdot.

 

Ramka-seinäke sopi tähän tilaan hyvin. Varsinkin silloin, kun työpisteitä sijoitetaan useita vierekkäin, seinäke toimii loistavasti, sillä kaikki johdot ja kaapelit saadaan sen sisään piiloon ja tilan ilme siistiytyy,” Sabina kertoo ja jatkaa: ”Vaikka usein Suomessa vielä halutaan, että väliseinät ovat korkeat, antavat suojaa ja rajaavat voimakkaasti, niin tässä tapauksessa asiakas mieltyi mataliin seinäkkeisiin, jotka rajaavat työskentelyaluetta tekemättä tilasta liian ahdasta”.  

Sabinalle suunnitteluprojekteista mielenkiintoisen tekee mahdollisuus luoda jotain aivan uutta. Hyvällä tavalla vaativat asiakkaat, uusien konseptien kehittäminen ja oman potentiaalin haastaminen pitää mielen virkeänä. Palkitsevaa suunnittelutyö on erityisesti silloin, kun asiakas luottaa suunnittelijan ammattitaitoon ja innostuu ideoista, vaikka ne olisivatkin uusia ja erilaisia. 

Myös erikoiskalusteiden suunnittelu on Sabinalle mieluista. Niitä valmistetaankin useimpiin hänen projekteihinsa, sillä sopivan ilmeen ja toimivan kokonaisuuden luominen ei usein onnistu käyttäen ainoastaan valmiskalusteita. Haastavat tilat saadaan toimivammiksi ja mielenkiintoisiksi hyödyntämällä kiintokalusteita, jotka on suunniteltu täyttämään asiakkaan ja tilan tarpeet.  

 

Aspon tiloista haluttiin arvokkaat ja edustavat.

 

Toinen Kokeman suunnittelema kohde viime vuodelta on Aspon toimitilat Helsingissä. Tilojen ilmeeseen haluttiin arvokkuutta ja edustavuutta, mutta myös ripaus rentoutta. Toiveena oli ennemmin pelkistetty, kuin koristeellinen sisustus.

Sabina suunnitteli tilaan viherseinien sarjan, joka toistuu tilasta toiseen. Se on yksinkertainen, mutta kuitenkin näyttävä elementti, joka täydentää sisustusta häiritsemättä sen linjakkuutta. Adi valmisti viherkalusteet mittojen mukaan.   

 Sabinan suunnittelemat ja Adin valmistamat mittatilausviherseinät yhdistävät tilat toisiinsa.

 

”Asiakkaalla saattaa olla aluksi tiukatkin rajat tai ajatus siitä, mitä tilassa tulee olla. Jos kuitenkin suunnittelijalla on näkemys, joka ehkä on näiden rajojen ulkopuolella, täytyy ammattilaisen osata esittää asia vakuuttavasti ja herättää asiakkaan luottamus”, Sabina summaa, miten eroavat näkemykset saadaan kohtaamaan.

 

 

Voimakas turkoosi tuo väriä muuten eleettömään sisustukseen.

 

Aspon tiloihin haluttiin tuoda hieman väriä rentouttamaan ilmettä ja esimerkiksi neuvottelutiloista löytyykin raikkaat turkoosit tuolit. Neuvottelupöydäksi valikoitui Adin linjakas Dialo Slim, joka valmistettiin mittatilauksena pyöreillä päädyillä.  

 

Yksi värikkäämpi Kokema-kohde löytyy taas muutaman vuoden takaa: UMP:n toimisto Tampereella, joka koki ison muutoksen. ”Tässä kohteessa haluttiin reilusti avaraa yhteistä monikäyttötilaa. Alun perin tila oli täynnä työpisteitä ja se oli ahdas. Nyt se toimii joustavasti ruokailu-, palaveri- ja hengailutilana”. 

 

Mitabin Montmartre-sarjan pyöristetyt muodot antavat kalusteille leikkisän ja rennon ilmeen, joka voimistuu värivalintojen avulla.

 

Adi toimitti tilaan ilmeikkäät Mitabin Montmartre-puukalusteet, joihin valittiin voimakkaat värit. ”Vaikka murretut ja pehmeät värit on olleet trendinä viime vuosina, tulee aika usein vastaan asiakkaita, jotka ovat mieltyneet reippaisiin väreihin, ja niitä käytetäänkin paljon”, Sabina kertoo.  

 

Tässä tilassa ruokaillaan, pidetään pikapalavereita ja syödään perjantaipitsat työporukan kanssa.

 

 

Myös tänä vuonna valmistuu Kokeman suunnittelemia kohteita, joihin Adi on toimittanut niin valmis- kuin erikoiskalusteitakin. Esittelemme niitä myöhemmin. Tämän jutun kohteiden kuviin voit tutustua näistä linkeistä:

Vainu
Aspo
UPM

Miten voisimme auttaa Sinua?

Asiantuntijaverkostomme suunnittelusta tuotannon kautta toimitukseen saakka on käytössänne. Ota rohkeasti yhteyttä niin suunnitellaan sinun tarpeitasi palvelevat tilat ja kalusteet.

Ota yhteyttä