Poimintoja Tukholman messujen huonekalutrendeistä

Omalla osastolla työskentelyn lisäksi tiimimme on ehtinyt nauttimaan myös messujen muusta annista. Inspiroivilta osastoilta on löytynyt mielenkiintoisia uutuuksia, ja listasimme tämän vuoden messuilla näkyviä trendejä.

 

  

Yhteistyöosastollamme esillä Ramka-kaappi ja Verso-työpöytä, sekä Kronospanin levytuotteet. Tehtaallamme valmistettiin osastolle myös senkki reilulla viherkaukalolla, pistorasioilla ja langattomalla latauspisteellä.

 

 

Kalusteissa – etenkin pehmytkalusteissa – pyöreät, pehmeät muodot ovat edelleen vahvasti pinnalla. Linjat ja mittakaava ovat aiempaa suurempaa. Pyöreä profiili niin metallissa kuin puussakin toistuu ympäri messuhalleja tiuhaan. Erilaisia kaaria ja pehmeää geometrisuutta löytyy valaisimista, tuolien jaloista, selkänojista ja käsinojista. 

 Kaaria, kaaria, kaaria!

 


Massivipuisia kalusteita näkyy ilahduttavan paljon ja usein puuta ei värikäsitellä, vaan pintakäsittelyissä annetaan luonnollisuudelle tilaa. Viime vuosien suosikki terrazzo on saanut mitä mielenkiintoisempia ulkoasuja, ja pilkullisuus alkaa siirtyä kovilta pinnoilta myös tekstiileihin sekä tekstuurin että värien muodossa. Sekä kalusteissa, että tekstiileissä hehkuvat voimakkaat värit.

 

 

Tukholmassa puu esiintyy usein omassa värissään ja mielenkiintoisissa muodoissa.

 

  

Kakel Specialistenin terrazzossa maanläheisempien sävyjen seassa välkkyy Pantonen vuoden väri, reipas sininen. Pilkkuja ja pikseleitä näkyi monessa eri kohteessa!

 

Rohkeaa väri-iloittelua Edsbynin osastolla.

 

Pelkistetyt muodot ja materiaalit sekä monokromaattinen väripaletti jättävät tilaa kauniille yksityiskohdille, kuten näissä roska-astioissa.

 

Intsallaatiomaisilla osastoilla päästään herkuttelemaan materiaaleilla ja väreillä. Vestren osasto (keskellä) valittiin messujen parhaaksi, ja se sai erityistä kiitosta siitä, että kaikki materiaalit on uudelleenkäytettävissä, ja että jokaiselle tuotteelle on laskettu hiilijalanjälki.

 

 

Päämiesten uutuudet

 

Poimimme myös muutamia mielenkiintoisia messu-uutuuksia päämiehiltämme:Enea

 

    

Enea: Noa, Kubika, Ema-tuolin uusi verhoilu

  

Uusi Noa-tuoli on tyylikäs ja ajanmukainen istuin, joka sopii hyvin esimerkiksi ravintoloihin ja kahviloihin. Verhoilu muuttaa tuolin ilmettä ja tarjoaa mukavaa vaihtelua.

Kubika on Enean uusin sohvamalli. Se on modulaarinen ja pöytä- ja istuinosia voi yhdistellä mielensä mukaan. 

Tuttuun Ema-tuoliin esiteltiin uusi verhoilutapa. Tämä pitää verhoilun pitkäikäisenä silloin, kun tuoleja pinotaan päällekkäin. Metallinen runko ei näin osu verhoiluun lainkaan. Metalli kehystää tuolin kauniisti ja Enean tasokas verhoilutyö näkyy tinkimättömässä viimeistelyssä.

 


Mitab

 

    

Mitab: Dapper, Sense, Bastille

 

Uutta Dapper-mallistoa voisi kuvailla uhkeaksi; sen verran muodokkaat ja kookkaat tyynyt on aseteltu keveän metallirungon kannateltavaksi! Muoto on silti harkittu ja säntillinen. Mallistoon kuuluu kolmen ja kahden istuttavat sohvat sekä nojatuoli.

Sense-nojatuoli on Dapperia ryhdikkäämpi, mutta silti kutsuvan rento.

Bastille-pöydän vahva jalka ja minimalistinen olemus luo epätavallisen yhdistelmän. Pyöristetty muoto saarnikannessa tuo pehmeyttä kalusteeseen. Kannen keskeltä löytyy piilotetut sähköpistokkeet.


Götessons

 

    

Götessons: IQSeat, Plant Divider

 

Mukavan IQSeatin selkänojan voi kääntää kätevästi tasoksi läppärille. Pyörät helpottavat liikuttamista.

Plant Divider on helposti liikuteltava tilanjakaja-kasvihylly. Se on verhoiltu kankaalla ja sillä onkin akustoivia ominaisuuksia. Götessons on laajentanut myös verhoilukangasvalikoimaansa monella kivalla uutuudella!

 


Messut jatkuvat vielä lauantaihin saakka. Perjantaina meitä pääsee tapaamaan osastollamme A21:12 kello 18 saakka ja lauantain yleisöpäivänä messut ovat avoinna klo 10-17.

Miten voisimme auttaa Sinua?

Asiantuntijaverkostomme suunnittelusta tuotannon kautta toimitukseen saakka on käytössänne. Ota rohkeasti yhteyttä niin suunnitellaan sinun tarpeitasi palvelevat tilat ja kalusteet.

Ota yhteyttä