Paluu Ramkaan

Syksyllä 2018 julkaisimme Ramka-malliston, joka sisältää säilytyskalusteita, naulakon ja seinäkkeen. Mustaa metallia ja värillisiä pintoja yhdistävän malliston suunnitteli sisustusarkkitehti Sabina Dontcheff. 

Ramka oli raikas lisäys tarjontaamme, ja siitä onkin muodostunut pidetty ja monipuolinen kaluste asiakkaidemme keskuudessa. On ollut hienoa nähdä, miten suunnittelijat ovat käyttäneet sitä erilaisissa kohteissa ja sovittaneet sen monenlaisiin ympäristöihin.

 

Yksi varhaisimmista kohteista, jonne Ramkaa toimitimme, oli Kiinteistömaailman asuntomyymälä Helsingin Herttoniemessä. Myymälä vaihtoi toimitilaansa vuokrasopimuksen päätyttyä ja yrityksen tarpeisiin sopivan tilan löydyttyä noin 70-luvulla rakennetusta toimistokiinteistöstä, astui Haptik Oy kuvioihin, ja suunnitteli ja toteutti tilamuutoksen. 

”Tämä projekti toimi tavallaan pilottina, sillä Haptikille oli tulossa työn alle Kiinteistömaailman tilamanuaalin uudistaminen, mutta juuri tämä tila tuli saada valmiiksi melko nopealla aikataululla ennen manuaalin valmistumista”, kertoo Haptikin sisustusarkkitehti ja osakas Laura Suominen. 

 

 

Ramka-kaapistot tuovat väriä ja tyylikästä säilytystilaa Kiinteistömaailman asuntomyymälään.

 

 

Tilauudistusta suunnitellessa kävi ilmi, että asiakasyrittäjä ja tilassa toimiva tiimi olivat oikein avoimia ehdotuksille ja uusille työtavoille. Kiinteistönvälittäjän työ on hyvin liikkuvaa ja monimuotoista, joten jokaiselle varattu oma vakipaikka toimistolla ei tuntunut optimaaliselta tilankäytöltä. Workshopien avulla Laura haki mieluisimpia ja toimivimpia työtapoja yhdessä yrityksen työntekijöiden kanssa. 

Sisustuksen avulla haluttiin panostaa yhteisiin tiloihin, jossa kollegan kohtaaminen on helppoa: ”Haluttiin, että toimistolla viihtyy – että ei välttämättä mennä tekemään etätöitä kotiin, vaikka siihen olisi mahdollisuus, vaan ympäristö kannustaisi työntekoon sekä kommunikointiin työkavereiden kanssa.” 

Suuren ruokailu- ja neuvottelutilan pöydän, toimiston sydämen, ääreen mahtuukin koko toimiston väki yhtä aikaa vaihtamaan kuulumisia. Lauran mukaan asiakastiimin kanssa käytiin myös projektin lopussa yhdessä läpi, miten kollega otetaan tällaisissa joustavissa, avoimissa työtiloissa huomioon, jotta työrauha säilyy ja kaikki viihtyvät.

 

 

Toimiston sydän on suuri pöytä, jonka ääreen mahtuu koko tiimi.

 

 

Laura kertoo, että kalusteena Ramkan säilytyskaapit sopivat tällaisten tilojen luomiseen hyvin: ”Taisin nähdä Ramkan ensimmäistä kertaa ID Helsingissä juuri silloin, kun suunnittelutyö oli käynnissä. Huomioni kiinnitti se, että kaapit yhdistävät toimivasti julkista ja yksityistä, avointa ja suljettua. Se luo riittävästi näköestettä sulkematta näkymää kokonaan, ja tarjoaa säilytystilaa sekä ovien takana piilossa että vitriinimäisesti esille tuotuna.”

 

 


Ramka jakaa tilaa pehmeästi.

 

 

Tilan värimaailma valikoitui Kiinteistömaailman brändin mukaan, joka yksilöityy voimakkaasti vihreään väriin. Energisoivaa vihreää haluttiin käyttää myös asuntomyymälän sisustuksessa, joskin hieman pehmennettynä, ja väri tuotiin myös Ramkaan. Seesteinen väripaletti saa särmää mustista yksityiskohdista ja huonekaluista. 

Tilaan valmistettiin lisäksi kasveille musta hylly, jossa Ramkan metallikehys toistuu. ”Tarvittiin kaluste, joka erottaa asiakkaille tarkoitetut tilat työskentelytiloista, mutta joka ei ole liian hallitseva. Suunnittelimme uuteen sisustukseen sopivan kasvihyllyn, johon asiakas valitsi itse kasvit ja lopputulos toimii hyvin; se on ikään kuin pehmeä muuri tuossa tilassa”, Laura summaa tyytyväisenä projektin lopputulokseen.

 

 

Kulkua ohjaamaan ei aina tarvita vankkoja seiniä. Joskus siihen riittää muutama hyllyllinen kasveja.

 

Adi Tukholman huonekalumessuilla

 

Seuraavaksi Ramkaa viedään hieman kauemmas kotoa: Osallistumme nimittäin tänä vuonna Tukholman huonekalumessuille, ja Ramka on osastomme toinen päänähtävyys! Ramkan lisäksi esittelemme Verso-sähkötyöpöytäämme, joka niin ikään on löytänyt paikkansa kotimaisten asiakkaiden projekteissa. Nyt pyrimme viemään tätä suomalaista muotoilua myös ulkomaille.

On jännittävää nähdä, miten ideamme otetaan vastaan!

 

 

Alla näet Ramka-kaappeja muissa kohteissa.
 

Miten voisimme auttaa Sinua?

Asiantuntijaverkostomme suunnittelusta tuotannon kautta toimitukseen saakka on käytössänne. Ota rohkeasti yhteyttä niin suunnitellaan sinun tarpeitasi palvelevat tilat ja kalusteet.

Ota yhteyttä