Kalusteita mittojen mukaan Salosta

Erilaisten mittatilaustuotteiden ja erikoiskalusteiden valmistus on meillä Adilla yksi tärkeimpiä palvelujamme, joka pitää tehtaamme Salossa kiireisenä.

 

Aloitimme erikoiskalusteiden valmistamisen 80-luvulla, jolloin tuotantolinjaltamme valmistui palvelutiskejä pankkeihin sekä mittatilaustyöpöytiä. Vakiokalusteet muodostivat kuitenkin suurimman osan tuotannosta koko 80- ja 90-lukujen ajan.

 

 

Vasta vuosituhannen vaihteen jälkeen asiakkaat alkoivat kiinnostua enemmän mittojen mukaan toteutetuista kalusteista ja niiden tarjoamista mahdollisuuksista. Tänä päivänä erikoiskalusteet muodostavat 80 % koko tehtaamme tuotannosta. Räätälöidyt tiskikalusteet, myymäläkalusteet ja säilyttimet ovat nykyään arkipäivää.

 

Gummeruksen keltaista


Eräs kohde, johon olemme saaneet tänä vuonna olla toteuttamassa erikoiskalusteita, on Gummerus Kustannuksen toimitilat Helsingissä. Projektin suunnittelijana toimi sisustusarkkitehti Hanni Koroma ja Adin yhteyshenkilönä Leena Härmälä. Etenkin neuvottelutilaan valmistettiin erikoiskalusteita, jotta asiakkaan tarpeisiin pystyttiin vastaamaan mahdollisimman hyvin.

”Lähtökohtana oli suunnitella tila, joka muun muassa sopii kirjojen esittelyyn ja joka muuntautuu luontevasti ja helposti asiakasryhmän mukaan ”, Hanni kertoo. Tarvittiin siis valtavasti tilaa kirjoille ja pöytäratkaisu, josta saadaan intiimi istuskeluryhmä pienelle porukalle tai neuvottelupöytä 30 henkilölle.
 

 

”Tässä tapauksessa mittatilaushyllyt oli kannattava vaihtoehto. Toiminto, jota varten seinähylly tarvittiin, oli erityinen. Valmiskalusteita ei sellaiseen valmisteta. Mittatilauskalusteella saatiin mahdollisimman paljon esittelytilaa kirjoille, mutta tilankäyttö on järkevää, eikä rakenteellista hukkatilaa jää, kuten tavallista kirjahyllyä käytettäessä”, Hanni summaa. 

Hyllypaneeleista tehtiin myös sellaiset, että ne voi tarvittaessa, vaikkapa muuton yhteydessä, irrottaa ja siirtää toiseen tilaan. Hanni arvelee, että varta vasten asiakkaalle valmistetuista kalusteista tulee usein käyttäjilleen niin mieluisia ja hyödyllisiä esineitä, että ne pysyvät mukana pitkään. 

 

 

 

Mittatilauskalusteet antavat usein myös laajemmat mahdollisuudet värin käyttöä ajatellen. Gummeruksen tiloissa näkyy siis tietysti myös tuttu keltainen väri.

”Asiakkaalla oli toiveena saada mieleenpainuva, oma tila, ja keltaisen käyttö tähän tarkoitukseen tuntui luontevalta. Löysimme vielä juuri sopivan värisen laminaatin, joka helpotti toteutusta”, Hanni kertoo ja jatkaa: ”Mittatilauskalusteiden avulla saadaan todella ilmennettyä – ei suunnittelijan tai valmistajan tyyliä – vaan asiakkaan omaa ilmettä. Kun kyseessä on pitkään toiminut yritys, jonka identiteetti on rakentunut vuosikymmenien kuluessa ja siihen kuuluu muun muassa keltainen väri, niin on hienoa, että sitä voidaan hyödyntää”. 

Pirteä keltavalkoinen tila on Hannin mukaan työntekijöiden suosiossa: ”Tähän raikkaaseen neukkariin tullaan virkistäytymään! Neuvottelutilassa ei tavallisesti vietetä jatkuvasti aikaa, joten siellä väriä pystyttiin käyttämään melko rohkeastikin. Silti tilan käyttäjälle täytyy tarjota myös mahdollisuus sellaiseen näkymään, jossa keltainen väri ei ole voimakkaasti esillä.”

 

 

Erikoiskalusteiden suunnittelu on Hannille tilan potentiaalin maksimointia, ja se antaa valmiudet vastata asiakkaan erikoisiinkin tarpeisiin mahdollisimman tarkasti. Sujuva yhteistyö valmistajan kanssa taas auttaa löytämään kustannusten kannalta parhaimmat ratkaisut. Tässä projektissa Adin tehtaalla valmistettiin myös toiminnallisia mallikappaleita, joilla pystyttiin varmistamaan rakenteellisten ratkaisujen toimivuus ennen lopullista toteutusta. 

”Kyllähän nämä tällaiset erikoiskalustetoteutukset ovat meidän työmme suola”, sanoo Adin projektimyyntipäällikkö Leena Härmälä. ”Tietysti projektit ovat aina erilaisia keskenään ja kiinnostavia jo siitä syystä, mutta kun päästään suunnittelemaan jotain aivan alusta asti, tuo se oman lisänsä hommaan.”

Vuosien saatossa valmistusmateriaalit ovat monipuolistuneet erikoiskalusteissa. Siinä missä aiemmin työstettiin puuta ja metallia, käytössämme on nykyään komposiitteja, lasia, muovia, kiveä, laattaa ja laminaatteja. Nykypäivän erikoiskalusteessa yhdistellään monia materiaaleja yhtenäisen, asiakkaan ilmeen mukaiseen kokonaisuuteen.

Kalusteista löytyy yhä enemmän elektroniikkaa, sähkölaitteita ja erilaisia teknisiä ratkaisuja. Muuntuvat työtilat ja työtavat asettavat paljon vaatimuksia kalusteille, joiden tulee kestää kovaa kulutusta ja käyttöä. Trendeissä ja kehityksessä on pysyttävä mukana. Ratkaisut vaativiin töihin toteutamme CNC-työstökeskuksilla, jotka mahdollistavat vaikeatkin muodot ja todella hyvän mittatarkkuuden. Modernit valmistustavat ja tehtaan henkilöstömme vankka ammattitaito tukevat suunnittelijoita työssään ja tarjoavat mahdollisuudet aina vain haastavampien kokonaisuuksien toteuttamiseen.

 

Katso lisää kuvia Gummeruksen tiloista täältä.

 

Tarvitseeko kalustesuunnitelmasi toteuttajaa tai työtilasi räätälöityjä kalusteratkaisuja? Ota alta yhteyttä projektimyyjiimme!


 

Miten voisimme auttaa Sinua?

Asiantuntijaverkostomme suunnittelusta tuotannon kautta toimitukseen saakka on käytössänne. Ota rohkeasti yhteyttä niin suunnitellaan sinun tarpeitasi palvelevat tilat ja kalusteet.

Ota yhteyttä