Äänihaittoja vastaan kotimaisin keinoin – esittelyssä SilentPro-akustiikkaseinäke

 

SilentPro akustoiva seinäke on uusin lisäys Adin omaan mallistoon.


 
Seinäke on suunniteltu yhteistyössä sisustusarkkitehtien Jacce Karjan ja Karita Korhosen kanssa. 
 
Tuote syntyi alkujaan todellisesta tarpeesta: LähiTapiola Varsinais-Suomen pääkonttori Turussa saneerattiin kauttaaltaan. Jacce Karja ja Karita Korhonen toimivat projektissa sisustusarkkitehteina. Pitkän kokemuksen myötä heille oli selvää, mikä suurten, avoimien toimistojen merkittävin ongelma on: ääni.
 
Avokonttorista haluttiin tehdä miellyttävämpi työskentelytila juuri äänen ja akustiikan kannalta, ja iso projekti mahdollisti aivan uuden tuotteen suunnittelun tavoitelluin ominaisuuksin varustetun puuttuessa markkinoilta. 

”Kaikenlaista puuhiokelevy- ja superlonsermiä myydään kyllä akustoivana, mutta niillä on usein kovin vähän tekemistä juuri akustiikan kanssa”, Jacce kommentoi tarjontaa, ja kertoo, että joskus vääränlaiset seinäkerakenteet voivat jopa toimia kuten kitaran kaikukoppa ja vain pahentaa ongelmia.
 
Näistä lähtökohdista syntyi SilentPro. Seinäkkeen ensimmäinen versio löysi paikkansa LähiTapiolasta, ja siihen ihastuttiin välittömästi. Korkeat vaatimustasot edellyttivät kuitenkin huippulaadukasta tuotetta, jota ei ollut tuotannollisesti helppo toteuttaa, sillä se vaati paljon käsityötä. Tällöin Jacce ja Karita hioivat seinäkkeen rakennetta Adin tehdastiimin kanssa niin, että lopullinen tuotteistettu versio LähiTapiolan seinäkkeestä on myös tuotannollisesti tehokas sekä asentajaystävällinen. 

”Valmistus- ja asennuskustannukset on saatu työstettyä kohtuullisiksi, jolloin seinäke on käyttäjälleen kannattava hankinta. Akustisilta ominaisuuksiltaan se on loistokas”, Jacce summaa.


 

SilentPro kiinnittyy pöydän kanteen kiinnityshelojen avulla, jotka helpottavat ja nopeuttavat asennustyötä. 
 

Turun LähiTapiolassa tehtiin akustisia mittauksia toimistotiloissa sekä ennen remonttia, että remontin jälkeen kalustamattomassa ja lopulta kalustetussa tilassa. 

”Mittauksen suorittanut Turun ammattikorkeakoulun akustiikkalaboratorion tutkija Valtteri Hongisto kertoi, että tulokset olivat kaikkien aikojen parhaimpien joukossa, ja SilentProlla oli tähän tulokseen merkittävä vaikutus”, Jacce kertoo projektin lopputuloksista. 
 
Mikä sitten erottaa SilentPron muista akustoivista seinäkkeistä? Jacce kertoo tärkeimmistä ominaisuuksista: 

”Kun torjutaan äänihaittoja, tarvitaan riittävästi massaa, johon äänienergia imeytyy. Tämä seinäke on yksinkertaisesti riittävä massaltaan äänen imeytymisen kannalta. Pöydän päätyihin tulevat osat varmistavat, ettei esimerkiksi pöydän ääressä puhelimeen puhuessa ääni pääse karkaamaan työpisteeltä tilaan, jossa sitä on vaikeampi torjua, vaan se ”napataan kiinni” mahdollisimman tehokkaasti heti lähtöpaikalta.”
 
Sähkösäätöiset työpöydät ovat yleistyneet Suomessa. SilentProsta tehtiinkin pöytälevyyn kiinnitettävä ja riittävän korkea, jotta seinäkkeen korkeus riittää myös silloin, kun töitä halutaan tehdä seisten.
 
Seinäke valmistetaan tuttuun tapaan Adin tehtaalla Salossa. Verhoilun vakiovalikoimaan kuuluvat Gabrielin Hush ja Camiran Blazer Lite, joissa värivaihtoehtoja yhteensä 51. Laajaa värivalikoimaa voikin hyödyntää verhoilemalla seinäkkeen sivut eri värein, jolloin työpisteen sisäpuolelle voi valita vaikka rauhallisen värin ja ulkopuolelle voimakkaamman.
 

Yllä Camiran Blazer Lite ja alla Gabrielin Hush -värikartat, joista vaihtoehtoja SilentPron verhoiluun löytyy yhteensä 51.

 
 
”Tämä ei ole pelkkä mukavuussermi, eikä sellainen designtuote, joka erottuisi ulkonäöllään toimistossa. Tämä on todelliseen haittaäänen hallintatarpeeseen suunniteltu korkealaatuinen käyttöesine. Sen kauneus tulee esiin erityisesti siellä tuotantolinjalla”, Jacce huomauttaa nauraen.
 
Tulevaisuudessa tulemme myös julkaisemaan seinäkkeeseen sopivia lisäosia, kuten kiinnityspintoja ja säilytysratkaisuja.
 
Seinäkkeen korkeus on 80 cm. Vakioleveydet seinäkkeelle on 80…200 cm 20 cm välein, mutta valmistamme sitä myös erikoismitoin. 
 
 
Lataa SilentPro-esite tuotesivulta.

Miten voisimme auttaa Sinua?

Asiantuntijaverkostomme suunnittelusta tuotannon kautta toimitukseen saakka on käytössänne. Ota rohkeasti yhteyttä niin suunnitellaan sinun tarpeitasi palvelevat tilat ja kalusteet.

Ota yhteyttä