ADI-KOHDE: Yhteisöllisyyttä ja yhteistyötä tilasuunnittelun avulla

Encore Ympäristöpalvelut muutti uusiin toimitiloihin Helsingin Kalasatamaan. Muuton yhteydessä haluttiin ratkaista ongelmia kuten puutteellinen säilytystila, sekä kehittää yrityksen työskentelykulttuuria tilasuunnittelun avulla. Suunnittelutyöhön ryhtyivät sisustusarkkitehdit Natalia Ritari ja Martta Suurpää muotoilutoimisto Workspacesta.

 

Toimistoon haluttiin luoda avoimempia tiloja, jotka paremmin mahdollistavat ja kannustavat yhdessä tekemisen. Teemaksi muodostui puisto urbaanissa ympäristössä. Teemalla haluttiin tuoda rennompaa tunnelmaa toimistoympäristöön.

”Luontoteeman lisäksi halusimme luoda kahvilamaista tunnelmaa: tarjota erilaisia työskentelytiloja eri tarpeisiin ja “platformin” helppoon kanssakäymiseen. Halusimme kannustaa työntekijöitä poistumaan työpisteiltään ja ottamaan koko tila käyttöön”, Natalia kertoo suunnittelun lähtökohdista. 

 

 

 

Projektissa pystyttiin hyödyntämään monipuolisesti Adin osaamista: tilattiin uusia kalusteita sopivissa väreissä ja materiaaleissa. Asiakkaan omia, käytettyjä kalusteita kunnostettiin ja maalattiin uudelleen sopimaan uuteen sisustukseen.

”Vanha neuvottelupöytä oli aikaisemmin oikeastaan kaikkien inhokki. Uuuden pintakäsittelyn myötä pöydästä on tullut pidetty osa sisustuksen sydäntä ja sitä käytetään paljon. Kaikkea vanhaa ei todellakaan tarvitse hävittää uudistuksen yhteydessä.”

Tilan keskipisteeksi Workspacella suunniteltiin kalustekokonaisuus, johon kuuluu iso tila kasveille, erilaisia istumapaikkoja, sekä kierrätyslaatikoita toimistossa syntyvälle roskalle. Adi valmisti tämän koivuviilutetun kalusteen Natalian piirustusten mukaan. Toimitimme myös penkille sijoitetut istuintyynyt sekä verhot tilaan. Upeat, isot kasvit tuovat luonnon luontevasti sisälle ja kokonaisuus muodostaa miellyttävän ympäristön niin tauoille kuin työn tekemisellekin. 

”Oli hienoa nähdä, että projektin valmistuttua tilat otettiin käyttöön ja työskentelykulttuuri muuttui suunnitellusti monitilatoimistoksi”, Natalia iloitsee.

 

 

Natalia kertoo myös että tässä projektissa pilotoitiin uusi työskentelytapa: Suunnitteluprosessi oli alusta asti hyvin läpinäkyvä. Esimerkiksi kalustetoimittajat pääsivät mukaan viestintään jo luonnosvaiheessa, ennen kuin tarkkoja suunnitelmia kalusteista tehtiin. Näin projektivastaavamme Adilla pystyi jo suunnittelijoiden koostaman moodboardin avulla joustavasti tekemään ehdotuksia tilaan sopivista kalusteista ja ratkaisuista. ”Tämä tapa toimi todella hyvin ja olemme hyödyntäneet sitä myös myöhemmissä projekteissa”, Natalia sanoo.

 

Lisää kuvia valmiista tilasta löydät referensseistämme.
 

Miten voisimme auttaa Sinua?

Asiantuntijaverkostomme suunnittelusta tuotannon kautta toimitukseen saakka on käytössänne. Ota rohkeasti yhteyttä niin suunnitellaan sinun tarpeitasi palvelevat tilat ja kalusteet.

Ota yhteyttä