Ei vain läpikulkutila - aulasta voi olla moneksi

Teknologiasuunnittelutoimisto Huld muutti uuteen toimistoon vuonna 2020. Työntekijöiden työskentelytilat toteutettiin pitkälti olemassaolevilla kalusteilla, mutta aulan monia toimintoja yhdistävään hybriditilaan panostettiin tarkalla suunnittelullla ja uusilla kalusteilla.

Monipuolisen aulan ja sen toiminnot muotoilivat Workspace Oy ja sisustusarkkitehdit Natalia Ritari ja Tiina Terho.

Natalia kertoo, että aulaan tuli sijoittua keittiö sekä vieraiden että työntekijöiden käyttöön, istumapaikkoja ruokailuun ja työntekoon ja erilaisia kohtia nopeille neuvottelutilanteille. Lisäksi kokonaisuuteen yhdistyi aulan ympärille sijoittuvat neuvottelu- ja vetäytymistilat ja myös vieraille avoin projektitila.

Haluttiin luoda tila, joka mahdollistaa välittömiä ja rentoja kohtaamisia, ja kannustaa luovuuteen.

 

Aulan porraskaluste yhdistyy mutkattomasti keittiöalueeseen.


Adi valmisti kohteeseen Natalian ja Tiina Terhon suunnitteleman sähköistetyn porraskalusteen. Se tarjoaa tilan työskentelylle ja kanssakäymiselle. Aulassa voidaan järjestää pieniä kokoontumisia, jolloin porraskaluste toimii katsomon tapaan. Aulassa se toimii myös vaikuttavana sisustuselementtinä ja yhdessä keittiön kanssa se muodostaa ison rajaavan elementin avoimeen tilaan.


Toinen Adin tehtaalla valmistettu mittatilauskaluste on neuvottelupöytä, joka toimii myös pingispöytänä, niin ikään Natalian suunnittelemana. Neuvottelupöydän ei tavallisesti tarvitse kestää urheilun tuomia rasitteita, mutta pingiskäytössä pöydän tulee tietysti olla tukevampi.

”Pöydän toteutuksessa tähtäsimme toiminnallisuuden ja visuaalisen ilmeen lisäksi kustannustehokkuuteen”, Natalia kertoo. ”Toimiva kokonaisuus syntyi yhdistämällä MDF:ää ja kennorakennetta. Pintaan valittiin tyylikäs saarniviilu.” Kaunis pöytä muuntaa käyttötarvetta käden käänteessä irroitettavan verkon avulla.
 

Kauniisti muotoiltu pöytä istuu hienosti sisustukseen. Saarniviilu tuo eloisuutta yksinkertaiseen muotokieleen.

 

Adi toimitti myös osan irtokalusteista kohteeseen. Natalia valitsi tilaan sekä pehmeälinjaisia Mula-sohvia että ryhdikkään Sona-moduulisohvan, molemmat Notilta. Mula-sohvat vaalealla verhoilulla tuovat kodikkuutta istuskelualueelle ja tumma Sona-sohva sopii hyvin kahvilakulmaukseen.

 

Notin Mula-sohvat vaalealla verhoilulla sopivat tähän ympäristöön erityisen hyvin.  

 

Espoon Keilaniemen upeat maisemat vyöryvät sisään aulaan, ja toistuvat useissa peilipintaisissa kalusteissa.

 

 

Tilan suunnittelija Natalia Ritari kertoo, että viimeistelty aulatila toimii yrityksen käyntikorttina, joka heti ensisilmäyksellä kertoo vierailijalle yrityksestä ja sen kulttuurista.

 

 

Katso kaikki kohdekuvat täältä.


 

Miten voisimme auttaa Sinua?

Asiantuntijaverkostomme suunnittelusta tuotannon kautta toimitukseen saakka on käytössänne. Ota rohkeasti yhteyttä niin suunnitellaan sinun tarpeitasi palvelevat tilat ja kalusteet.

Ota yhteyttä