Oma Tila antaa uusia vaihtoehtoja tilankäyttöön

Kerroimme viime vuoden lokakuussa Adin ja Voes Oy:n uudesta työtilakonseptista, Oma Tilasta. Nyt saammekin esitellä yhden ensimmäisistä kohteista, johon Oma Tilaa toimitettiin.

 

Havainnekuva kertoo Oma Tila -yksikön mittasuhteista ja pintamateriaaleista.

 

Ensimmäiset Oma Tila -yksiköt otettiin käyttöön turkulaisessa hissialalla toimivassa Cibes Amslift Oy:ssä. Noin vuosi sitten keväällä yritys etsi käyttöönsä uutta toimitilaa, ja Voes Oy oli mukana prosessissa kartoittamassa yrityksen tarpeisiin sopivia tiloja.

Voes Oy:n Henrik Lemmetyinen kertoo, että Amsliftillä kiinnostuttiin tuossa vaiheessa Oma Tila -konseptin tuomista mahdollisuuksista uusiin tiloihin liittyen: ne mahdollistaisivat edullisempien, avoimien tilojen vuokraamisen ja tarjoaisivat silti miellyttävät työskentelytilat työntekijöille.

Pohjatyö tehtiin tarkkaan. Turkulainen aistinvaraiseen tutkimukseen erikoistunut Aistila suoritti Amsliftilla käyttäjätutkimuksen, jolla kartoitettiin vanhan toimistotilan haasteita sekä toiveita uutta tilaa kohtaan.

Lopulta yritys päätyi rohkeasti hyödyntämään Postin entistä aluejakelukeskusta toimitilanaan. Oma Tila -yksiköiden avulla uusi toimisto rakentui toimivaksi ja se sisustettiin viihtyisäksi brändin ilmeen mukaisesti.

 

Oma Tila -yksiköt mahdollistavat vaivattomat, tehokkaat tilamuutokset. Pintakäsittely voidaan toteuttaa yrityksen brändin mukaisesti.

 

“Oma Tila helpottaa isojen avoimien tilojen hyödyntämistä, ja etenkin vuokratiloissa niiden hyvät puolet nousevat esiin”, Henrik kertoo, ja selventää: “Oma Tila -yksiköitä käyttämällä vuokraaja ei joudu tekemään kalliita muutoksia vuokratiloihin esimerkiksi rakentamalla toimistohuoneita tai väliseiniä. Yksiköt on myös helppo muuttaa mukana, kun tulee tarve vaihtaa toimitilaa.”

“Työntekijöissä ‘koppitoimistosta’ avotilaan muuttaminen aiheuttaa usein erilaisia epäilyksiä ja pelkoja”, Henrik sanoo ja kertoo huolien liittyvän useimmiten ääneen ja meluun.

“Suunnittelijana ajattelen, että äänen hallinta on kyllä toteutettavissa helposti, mutta tutkimuksissa esille noussut huoli siitä, että joku tulee tietämättäsi selkäsi taakse ja epävarmuus ympäristön tapahtumista ja omasta yksityisyydestä on haastavampi ongelma. Oma Tila -yksiköitä käyttämällä tämäkin ongelma ratkeaa”, Henrik kertoo.

“On ollut myös hauska huomata, että vaikka Oma Tilasta on mahdollista sulkea lamellien avulla itselle hyvin yksityinen työtila, niin silti käyttäjät usein valitsevat pitää lamellit avoimena, vähän kuin oltaisiinkin avotilassa.”

 

Suljettavat ikkunalamellit antavat mahdollisuuden sulkea tilan.

 

Varsinkin kustannuskysymyksissä Oma Tila on vahvoilla.

Henrik kertoo: “Oma Tila ei kilpaile esimerkiksi täysin ääntä eristävien puhelinkoppien kanssa, jotka ovat usein iso sijoitus yritykselle. Eristämisen sijaan Oma Tila leikkaa työympäristössä eri aistiärsykkeiden huippuja ja tekee ympäristöstä siten miellyttävämmän eristämättä työntekijää kuitenkaan täysin muusta ympäristöstä. Talotekniikkaa, kuten ilmastointia ei siis tarvita ja se tekee konseptista kustannustehokkaan.”

 

Ensimmäiset käyttäjäkokemukset Oma Tila -kokonaisuuksista on olleet positiiviset.

Uusia asennuksia tehdään taas pian ja kerromme myös jatkossa, miten konseptimme toimii erilaisissa tiloissa!

 

Monipuoliset työskentelytilat ja valinnanmahdollisuudet tuovat usein kaivattua viihtyisyyttä ja mukavuutta toimistotiloihin.

 

Katso kaikki kohdekuvat tästä.

Miten voisimme auttaa Sinua?

Asiantuntijaverkostomme suunnittelusta tuotannon kautta toimitukseen saakka on käytössänne. Ota rohkeasti yhteyttä niin suunnitellaan sinun tarpeitasi palvelevat tilat ja kalusteet.

Ota yhteyttä