Oma Tila - uusi konsepti avoimien työtilojen käytettävyyden parantamiseksi

Adi Kalusteet Oy ja Voes Oy ovat kehittäneet uuden konseptin avotoimistoon, jossa jokaisella on oma tila. 

Liike- ja toimitilojen kehittämiseen erikoistunut Voes on vastaamassa monen avotoimistossa työskentelevän toiveeseen omasta tilasta. Voesin toimitusjohtajan Henrik Lemmetyisen mukaan Oma Tila -konsepti on helposti muunneltava ja nopeasti toteutettava konsepti, jolla avotilojen toiminnallisuutta saadaan jäsenneltyä kustannustehokkaasti, ilman kiinteitä rakenteita. 

Voes kehittää parhaillaan Adin ja aistikokemusten tutkimiseen erikoistuneen Aistila Oy:n kanssa uuden ajan työympäristöä avokonttoriin.  Konsepti perustuu tutkimukseen siitä, mitä ominaisuuksia työtilan tulee sisältää, jotta tilassa työskentelevä voi tuntea olonsa turvalliseksi, keskittyneeksi ja tehokkaaksi. Ääni-, valo-, tunto- ja näköaistien merkitystä on konseptissa mietitty erityisen tarkkaan.

”Korona tulee muuttamaan käsityksiämme työskentelystä avokonttoreissa. Esimerkiksi se, että henkilöllä ei ole nimiöityä työpistettä tulee olemaan haasteellista, koska esimerkiksi päällä oleva pandemia ei mahdollista riskiryhmään kuuluvan työskentelyä yhteistyöpisteessä. Tämä lienee pysyvä ilmiö”, Henrik Lemmetyinen arvelee.  

Tilojen muunneltavuus on tulevaisuudessa entistäkin tärkeämpää. Käyttäjäpalautteen mukaan esimerkiksi keskittyminen ja turvallisuuden tunne on usein uhattuna avotoimistoissa, ja tämä halutaan Oma Tila -konseptilla muuttaa.

”Kotona työskentely on yleistynyt vuosi vuodelta. Nyt pakosta otettu ”megaloikka” tulee haastamaan toimitilojen sopivuutta käyttäjien tarpeisiin, konttorien ominaisuuksia ja toimitilojen tarpeellisuutta arvioidaan paljon kriittisemmin. Erittäin tärkeää on kuitenkin muistaa, että yhteisöllisyyden kannalta yritysten kannattaisi kuitenkin tehdä myös toimistolla työskentelystä houkuttelevaa”, Henrik huomauttaa. 

 Oma Tilaa voidaan hyödyntää monella tapaa erilaisissa toimistoissa: Nopeaa pistäytymistä vaativaan työskentelyyn tai pidempää työrupeamaa varten.

 

Oma Tilan avulla aistiärsykkeiden terävimmät huiput leikataan pois. Näin työntekijöillä on rauhallinen oma työpiste, jossa voi joustavasti ideoida yhdessä tai työskennellä rauhassa.

Ensimmäiset Oma Tila -moduulit on jo toimitettu asiakkaalle ja käyttäjien palaute on ollut erittäin positiivista. 

 

Oma Tilalla voidaan toteutta isojakin tilaratkaisuja ilman kiinteitä ja raskaita rakenteita.

 

Oma Tilaa löytyy kolmea eri kokoa:

1200 x 1200, 1800 x 1800 sekä 2400 x 2400.

Oma Tilalle on valikoitu vakiovärit ja kankaat, mutta myös suunnittelijan tai asiakkaan itse valitsemat värit ja kankaat ovat mahdollisia.

Ota yhteyttä ja kerro, millaisesta työympäristöstä sinä haluaisit toimivamman ja miellyttävämmän - myyntitiimimme auttaa!
 

Miten voisimme auttaa Sinua?

Asiantuntijaverkostomme suunnittelusta tuotannon kautta toimitukseen saakka on käytössänne. Ota rohkeasti yhteyttä niin suunnitellaan sinun tarpeitasi palvelevat tilat ja kalusteet.

Ota yhteyttä